Snijplanken graveren

 

GRAVEER EEN SNIJPLANK MET JE EIGEN DESIGN

Hapjesplank, snijplank, serveerplank, presentatieplank, broodplank of tapasplank. Iedereen heeft er zijn eigen benaming voor, maar het komt allemaal op het zelfde neer: een praktische plank die zo mooi is dat je hem eigenlijk liever niet meer terug in de kast stopt. Al onze snijplanken zijn handgemaakt en kun je laten graveren in onze winkel in Amsterdam. Wij hebben een grote selectie houten planken, met elk een eigen stijl en afkomst. Zo hebben we Brood+Plank plank uit Friesland, de Happenplank uit Zuid-Limburg en onze eigen gemaakte PLANKIE uit Amsterdam.


 

BROOD+PLANK SNIJPLANKEN

De Brood+Plank wordt met de hand gemaakt in Friesland van Europees eikenhout. De planken zijn geolied met druivenpit olie waardoor ze een donkere kleur krijgen. Deze handgemaakte presentatieplank zul je niet op iedere hoek van de straat vinden.

De snijplank is perfect voor het snijden van brood of vlees, maar daarnaast ideaal om je hapjes op te serveren. Deze broodplank is te mooi om weg te stoppen in een kast, daarom is het mogelijk om je plank aan de muur te hangen als de plank niet wordt gebruikt. Ieder stuk hout wordt met de hand geselecteerd op kleur en noesten en zal daarom minimaal afwijken van het show model.

Houten snij en serveerplank gegraveerd

 

Houten snij en serveerplank gegraveerd

HAPPENPLANK SNIJPLANKEN

De Happenplank is een handgemaakte, robuuste eikenhouten snijplank die ook als hapjesplank, kaasplank, broodplank, tapasplank of pizzaplank gebruikt kan worden. Al de planken zijn uniek en een perfect cadeau voor iedereen die van koken en/ of borrelen houdt. De snijplanken worden op een ambachtelijke manier gemaakt van een hoge kwaliteit eikenhout. 

Het grootste voordeel van de Happenplank is dat ze zijn gemaakt uit meerdere delen hout, waardoor de plank flexibel reageert op vocht en warmte. Sommige snijplanken worden namelijk gemaakt uit één stuk hout en kunnen mogelijk na enkele malen gebruik kromtrekken. Deze planken beschikken over een koord van echt leer, zo kun je de plank net als de Brood+Plank aan de muur hangen.

 

PLANKIE SNIJPLANKEN

PLANKIE is de nieuwste aanwinst in onze planken familie. Ontworpen door ons en met de hand gemaakt door onze favoriete neef Lucas in Amsterdam. Met deze planken eren we onze Amsterdamse roots, door ze in de vorm van een grachtenpandje te maken. Omdat we de planken zelf ontwerpen kunnen we makkelijk nieuwe designs introduceren en planken op maat maken.

Het eikenhout waarvan de plank is gemaakt heeft een lichte kleur, waardoor de gravering eruit springt. De snijplanken danken hun perfecte kwaliteit aan Neef Lucas met zijn kleine maar fijne werkplaats in Amsterdam-Oost. 

gepersonaliseerde houten serveer en snijplank

 

Zorg goed voor je snijplank

De houten planken zijn een echt natuurproduct en zoals je weet laat de natuur zich niet temmen. De planken zijn gemaakt van de beste kwaliteit, maar om eventuele scheurtjes of krommingen te voorkomen kun je ze het beste reinigen met een vochtige doek. We raden je aan om de plank zo min mogelijk onder stromend water te houden of onder water te dompelen en niet in de vaatwasser te doen. Na het schoonmaken afdrogen met een doek en daarna rechtop wegzetten of aan de muur hangen. Als je echt veel om je plank geeft kan je de plank een keer in de zoveel weken oliën met druivenpit olie of elke andere eetbare olie. Dit kan je bepalen wanneer je ziet en voelt dat het hout een beetje droog wordt. Download hier de handleiding.


Kortom, zoek je naar een origineel cadeau voor een verjaardag, jubileum of trouwerij? Kijk eens naar onze gepersonaliseerde snijplanken. Kies er een uit onze collectie, maak of bedenk een ontwerp, en graveren maar! Denk aan een hapjesplank voor je vriendin, een snijplank voor het jubileum van je ouders of een broodplank voor je beste klant. Heb je andere ideeën? Geen probleem. Wij houden van experimenteren, dus laat ons je idee weten en dan kijken we wat er mogelijk is.

 

img

Aan winkelmandje toegevoegd