Kunstof graveren

Voor het graveren van plastic maken we gebruik van onze kleinste laser graveermachine. Hiermee kunnen we super gedetailleerde ontwerpen graveren op plastic producten. Door toevoeging van deze machine, is het bij ons mogelijk bijna alles te laten graveren. Van plastic opladers en oordopjes tot plastic speelgoed.

Hoe werkt het?

Heb je al een design? Dan maken wij deze klaar. Maar als je nog wat hulp nodig hebt met een design, kan dat zeker ook. We uploaden het design en plaatsen het product in de lasermachine. De laser brandt heel precies het ontwerp op het plastic. Door de verschillende soorten plastic, verschilt de kleur van de gravering. Zo wordt de gravering op witte plastic producten vaak mat grijs, zoals bij Apple producten. Door de snelheid van deze lasermachine is het product vaak al binnen een aantal seconden klaar!

Kan ik een eigen product laten graveren?

Jazeker! Wij kunnen allerlei soorten plastics graveren. Plastic producten moeten vaak wel even getest worden, om te zien hoe het materiaal reageert. Niet alle soorten plastics zijn geschikt. Plastics waar we zelf vaak mee werken zijn: acrylaat (zoals plexiglas platen), ABS (zoals Lego blokjes) en Polypropyleen (zoals powerbanks). Naast graveren kunnen we acrylaat ook heel goed lasersnijden. Zo maken wij onder andere custom sleutelhangers en sieraden. Alleen PVC kan je niet snijden of graveren met lasermachines, omdat dat giftig is. Wil je weten of jouw product geschikt is om te lasergraveren? Neem dan contact op met onze Creative Operators!

Hoe groot kun je plastic graveren?

Voor het gedetailleerd graveren van plastic producten gebruiken we onze kleinste graveermachine. Deze machine heeft een graveeroppervlak van 17 x 17 cm. Acrylaat platen kunnen we tot maximaal 60 x 90 cm graveren. Als je twijfelt of jouw product in de lasermachine past, kan je altijd contact opnemen met onze Creative Operators.

Wat kost het om in plastics te graveren?

Als je een ontwerp wilt laten graveren zijn er twee opties: je bestelt online via onze builder of je kan ter plekke in de winkel langskomen. Bij een online bestelling zijn de graveerkosten wat lager dan in de winkel. Online kan je vanaf 10 euro een item laten graveren en in de winkel is het graveren vanaf 15 euro. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het formaat van de gravering en van het product.

Wat kan ik laten graveren?

Je kunt online een ontwerp in onze designtool kiezen of een eigen design aanleveren, zoals logo’s of tekeningen. We werken in zwart en wit. Alles wat zwart is in je ontwerp wordt wél gegraveerd en wat wit is wordt niet gegraveerd. Het beste zou zijn om een vectorbestand aan te leveren in AI of EPS. Maar een JPG, PNG of PDF van hoge kwaliteit is ook goed. Wil je een vectorbestand aanleveren gebruik dan deze handleiding. Weet je nog helemaal niet wat je zou willen? Mail onze designers dan een korte omschrijving met wat je zou willen, dan helpen zij je verder!

Voorbeelden

Materialen

Hout

Leer

Plastic

Metaal

Stof

karton/papier

Contact

Aarzel niet, geen vraag is te gek! Je kunt via het onderstaande direct bellen, een los mailtje sturen, of een chat starten met een van onze collega's

 

img

Aan winkelmandje toegevoegd