Al maandenlang draaide de geruchtenmolen, maar eindelijke is het een feit: Apple komt met haar eigen tracker, genaamd de AirTag. Met deze kleine bluetooth tracker raak je niet snel je spullen meer kwijt!

 Apple Airtags


Hoe werkt een AirTag?

De AirTag is een kleine locatie tracker, net een slagje groter dan een 2 Euro munt. Je kunt deze gadget met behulp van accessoires bevestigen aan bijvoorbeeld je rugzak of sleutelbos. De tag is voorzien van een U1 chip, waardoor je met behulp van een iPhone de AirTag met enorme nauwkeurigheid kunt lokaliseren. Wanneer je twijfelt over waar je in huis jouw sleutels hebt laten slingeren, open je gemakkelijk de 'Zoek mijn'-app en word je naar sleutels toegeleid. Een ingebouwde speaker in de AirTag zal daarbij een geluidje maken zodat het vinden nog gemakkelijker wordt.

Apple Airtags'Zoek mijn'-Netwerk

Ook ver van huis komt de AirTag van pas. Wanneer je buitenhuis je spullen kwijtraakt, maakt de tag handig gebruik van het 'Zoek mijn'-Netwerk van Apple. Dit betekent dat wanneer jouw tag in de buurt is van één van de honderden miljoenen Apple apparaten, je een seintje zal krijgen waar de AirTag zich bevindt. De tag is voorzien van een CR2032 batterij, welke ook wel gebruikt worden voor rekenmachines en speelgoed. Hierdoor gaat deze wel een jaar mee zonder dat je de batterij hoeft te verwisselen en hoef je je geen zorgen hoeft te maken dat de tracker snel van de radar verdwijnt.

 

Apple Airtags


Personaliseer jouw AirTags

Net als de AirPods, is het materiaal van de de AirTag uitermate geschikt om te customizen. Dit kan tot op de millimeter nauwkeurig, waardoor je de AirTags met de meest gedetailleerde ontwerpen kunt personaliseren. Zo hebben we al Airtag's met logo's, figuurtjes en telefoonnummers gegraveerd. Met een kostenplaatje van €35 is de AirTag daarmee een ideaal cadeautje of relatiegeschenk. 


Wil jij ook jouw eigen AirTag personaliseren? Klik dan hier!